Pavlova til 17 mai!

Like lett og elegant som ballerinaen den er oppkalt etter.

Pavlova er på god vei til å bli kronet den nye 17. maikaken. Ikke et vondt ord i mot bløtkake, men oppe i alle forberedelsene så stjeler den litt for mye tid. Vi har et par triks på lur som vil gjøre denne lette, fargerike kaken til dagens helt!

Du kan selvfølgelig kjøpe deg en ferdig marengsbunn, men hemmeligheten til suksess begynner her. 

Du trenger: Til marengsbunnen: 6 eggehviter (romtempererte) 4 dl sukker 2 ts maizena 1 ts vaniljesukker 2 ts Amundsen bringebæreddik eller mangoeddik PS! Ikke hopp over eddiken. Den gir deg tre store fordeler:

1. Den gjør marengsen seig inni! 2. Vår smakssatte eddik gir en frisk aroma, og- 3. En fin fargenyanse!

Til krem og pynt: 5 dl kremfløte 3-4 ss Whittard Instant Tea  Ferske bær som: Blåbær, jordbær og bringebær Marengs Skru stekeovnen på 200°C.

Legg et ark med bakepapir på et stekebrett og tegn en sirkel på 26 cm midt på papiret. Dette gjør det mye enklere å få fin form på marengsbunnen.  Skill 6 egg.

Pisk eggehvitene stive og luftige med en mikser, tilsett eddiken underveis. 

Bland sammen maizena, sukker og vaniljesukker, og ha det i eggehvitene litt etter litt. Etter totalt ca. 20 minutter skal eggehviten være blank og fast.

Hell den ut i sirkelen på papiret, og form den rund med en slikkepott. Her kan du lage mønster om du ønsker det!  Sett temperaturen ned til 100°C, og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 60-70 minutter 

Marengsen holder seg godt, og kan gjerne lages mange dager i forveien!

Fløtekrem og pynt Rør inn Whittard Instant Tea i kremfløten, til sukkeret har løst seg opp. Vi anbefaler Mango & Litchi eller  Cranberry & Raspberry. Pisk kremfløten stiv. Obs! Instant Tea gjør at den piskes ferdig mye raskere, så følg med. 

Kort tid før servering sprer du kremen over marengsen, og pynter med bærene. Om du ønsker kan du strø over et lett lag med melis og pynte med sitronmelisse eller mynteblader.

Ha en fin 17. mai!

Skriv ut